Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fun Hospital (Android OS)

Tycoonovka pro Android OS podle Theme Hospital (Bullfrog).

article preview

Pamatujete si PC hru Theme Hospital?

Pokud patříte mezi pamětníky starých her a pamatujete si tuto tycoonovku, pak zbystřete.

Pro Android OS totiž vznikla velmi věrná a dokonce propracovanější předělávka!

Jedná se o hru Fun Hospital od Oranges Game.

screenshot_20210808-125039.png

Vzhledově zůstalo vše jako v Theme Hospital, jen byla spousta věcí rozšířená.

Účel hry je jednoduchý... vést nemocnici a léčit pacienty.

Ve hře jsou 2 ,,suroviny" - peníze a diamanty. Diamanty jsou však prémiovou měnou.

Peníze získáváte za každou prodělanou proceduru - včetně služeb Recepce (Do tohoto nespadá použití toalet nebo čas zaměstnanců, strávený v místnosti pro odpočinek, za použití ,,Delivererů" nebo studium personálu ve studovně (Za studium zaměstnanců se dokonce platí).

Peníze jsou základem. Musíte totiž stavět ordinace a najímat personál - doktory, sestry a uklízeče. Personál si jednou za čas vynutí prémii - když klesne nálada zaměstnance (MOOD), pak odejde z jím obývané ordinace a odmítá pracovat. Každá ordinace vyžaduje svůj typ zaměstnance. V některých ordinacích musí být najatý doktor, nebo sestra. Uklízeči se volně pohybují po nemocnici a automaticky uklízí nepořádek po pacientech.

Za peníze také můžete vylepšovat úroveň ordinací - pro toto vylepšení však potřebujete dosáhnout potřebné úrovně nemocnice. Úroveň nemocnice se zvyšuje získáváním zkušeností (EXP) za každou splněnou proceduru v nemocnici. Se zvyšováním úrovně nemocnice se odemykají nové možnosti - jako například výzkum nových léčebných metod, které umožní léčit nové choroby, nové druhy ordinací a jejich maximální možnou úroveň.

Počet pacientů, kteří vaši nemocnici navštíví je omezený pro každý den a tento limit se každý den obnoví. Tito pacienti jsou určováni náhodně. Pokud vaší nemocnicí projde tento počet pacientů, pak byl vyčerpán denní limit a další pacienti už nepřijdou - pokud si nezaplatíte ,,reklamu". Jsou zde 3 druhy reklamy - Handbill Ads (Plakátová reklama), která přidá 20-40 pacientů a Magazine Ads (Reklamy v časopisech), které přidají 60-100 nových pacientů, nebo TV Ads (Televizní reklama), která přidá 10 pacientů do denního limitu - toto vylepšení je již natrvalo, ale platí se za něj diamanty.

screenshot_20210808-125107.png

Každá nemoc ve hře vyžaduje jiný počet dosažených bodů v Cure Bar a také vyžaduje jiný léčebný postup skrze ordinací - každý pacient musí projít určitými ordinacemi. Když náhodou dosáhnete plného počtu bodů v Cure Baru, pak pacient navštíví ordinaci, která je v jeho léčebném procesu poslední a spokojeně odchází. Každá pacient má 3 atributy - MOODWARMTH WATER. MOOD je nálada pacienta, která postupně klesá po celou dobu, kdy se pacient pohybuje po nemocnici. Pokud nálada pacienta klesne na 0, pak nespokojeně odchází a je tedy nevyléčen. Nálada pacienta se může zlepšovat pokud daný pacient použije speciální prvky, jako jsou Pictorial nebo Massage Stool. WARMTH je atribut, představující tepelné pohodlí pacienta. Čas od času vám v nemocnici propukne zimnice a pacienti budou promrzlí. Proto musíte po nemocnici rozmístit dostatek radiátorů (Heater). Poslední atribut pacientů je WATER - tedy pacientova žízeň. K jejímu uspokojení musíte mít v nemocnici spoustu automatů na pití (Drinks Machine). Pacienti se na nich obslouží, když budou mít žízeň sami a navíc každý nákup pacientů vám vydělává penízky.

screenshot_20210808-125138.png

Průběh hry se nezastaví, když se odhlásíte. Pokud přijdete o nějakou dobu později, při přihlášení vám vyskočí tabulka s informacemi o léčbě během vaší nepřítomnosti. Počet pacientů je sice daleko nižší, než když jste online, ale děj hry probíhá dál. Navíc peníze, zkušenosti, předměty a vouchery získané z léčby během vaši nepřítomnosti je možno zdvojnásobit - jednak shlédnutím reklamy a pak také za diamanty.

Nemocnice má také 3 zvláštní statusy. Jsou jimi Počet pacientů nacházejících se v nemocnici, Greening Status - který zvyšuje počet rostlin (kytek) ve vaší nemocnici a Warmth Status - tedy úroveň zateplení nemocnice (zvyšují jej radiátory v nemocnici. Rostliny a radiátory potřebují jednou za čas nějakou údržbu - tato údržba je stanovena a je zobrazena u každého prvku, vyžadujícího údržbu, přímo v obchodě. Tato údržba stojí nějaké peníze.

screenshot_20210808-125221.png

Zaměstnanci vaši nemocnice získávají zkušenosti léčbou pacientů. Při dosažení určitého počtu zkušeností se zvyšuje úroveň zaměstnance a s ní i jeho vlastnosti - Ability a Efficiency. Se zvyšující úrovní zaměstnanců rostou i jejich finanční nároky. Každý zaměstnanec může být také vybaven 3 předměty (ITEMy). Doktoři mohou dostat stetoskop, sestry mohou dostat injektor (zvyšují jim ability) a uklízeči zase koště (zvyšuje jim efficiency). Další dva předměty mají všechna 3 povolání společné - jsou jimi roušky (zvyšující počet bodů zaměstnancovy nálady (MOOD) a boty, které zvyšují zaměstnanci Efficiency. Předměty mají různou vzácnost (čím vyšší vzácnost, tím menší je šance k nalezení tohoto předmětu). Předměty s vyšší vzácností mají vyšší bonusy k vlastnostem personálu a také počet bonusů, které předmět propůjčuje (avšak za odemykání dalších bonusů se platí diamanty). Každý zaměstnanec má také atribut výdrže. Když výdrž zaměstnance klesne na hranici, pak zaměstnanec odejde do odpočívárny (Staff Room), kde relaxuje a výdrž si zase doplní - hranici únavy, při které může zaměstnanec odejít do odpočívárny si určujete v nastavení nemocnice (hranice je stanovena v procentech). Rychlost doplnění zaměstnancovy výdrže závisí na úrovni odpočívárny (Staff Room). Nakonec můžete nechat personál studovat příslušné specializace. Každý doktor a každá sestra může mít až 4 specializace. Tyto pak zvyšují efektivitu léčby v ordinacích, pro které se specializuje. Za studium personálu se platí a počet získaných zkušeností pro specializaci závisí na čase, který zaměstnanec stráví ve studovně - počet získávaných zkušeností se zvyšuje opět zvyšováním úrovně studovny. 

screenshot_20210808-125152.png

 

Každá ordinace má 4 vlastnosti, zvyšované s její úrovní. Jsou jimi Extra MoneyExtra Ability, Extra EXP Time Cost. Co jsou vlastnosti EXTRA asi moc rozebírat nemusím - jedná se o bonus k výdělku peněz, léčebné dovednosti, zisku zkušeností a nakonec (Time Cost) je doba trvání každé léčebné procedury. U Staff Room se s úrovní zvyšuje počet bodů k náladě a výdrži zaměstnanců, které získá za určitý čas strávený v odpočívárně. U Study Room se pak s úrovní zvyšuje počet zkušeností, které zaměstnanec získá za určitý čas strávený studiem. U ,,Delivereru" se s úrovní snižuje Time Cost použití.

screenshot_20210808-125206.png

screenshot_20210808-125606.png

Ve hře jsou také výzkumy (Technology Research), které se odemykají zvyšováním úrovně nemocnice. Pokud dosáhnete určité úrovně nemocnice, pak vám do nemocnice začnou chodit pacienti s novými nemocemi. V tomto případě je nutné vyzkoumat léčebnou metodu pro každou novou nemoc. Výzkumy jsou náročné na finance a také na čas, ale jsou nezbytné pro chod nemocnice.

screenshot_20210808-125236.png

Ve hře je opravdu spousta věcí, za které lze utratit peníze, ale veškeré tyto prémiové výhody stojí opravdu hodně. Jedná se o jednu z nejdražších her z Google Play. Za všechno se dá platit diamanty, které si lze snadno a rychle zakoupit. Dále je ve hře Discount Store, kde lze nakoupit mnoho výhod. Jsou jimi runy (Runes), které poskytují dočasný (či okamžitý) bonus, předměty na jedno použití (zrychlení stavby) nebo zisk tzv. Voucherů. Za vouchery lze odemykat další budovy nemocnice nebo vylepšovat Donation Box, ve kterém se shromažďují peníze a Archives Room, který sbírá zkušenosti libovolně rozdělitelné najatému personálu (tím se zvyšuje úroveň personálu). Jejich vylepšením se zvyšuje maximální kapacita a rychlost shromažďování. Vouchery jsou 3 - modré, žluté a fialové. Modré mají nejnižší vzácnost, žluté střední vzácnost a fialové jsou nejvzácnější. Tyto vouchery lze také zakoupit za diamanty, ale jejich cena je nekřesťanská! Nakonec je zde omezený počet pro vylepšování budov. V základu můžete vylepšovat pouze jednu budovu a druhý slot pro stavbu stojí 200 diamantů (třetí pak 300 diamantů). Zvýšením počtu stavitelů zvyšujete počet místností, které mohou být najednou vylepšovány.

Přes Discount Store se můžete dostat do nabídky sezóny (Superpass Season), ve které se stále obnovují úkoly, jejichž splněním získáváte sezónní body. Za každý splněný úkol získáte 100 bodů - za každý 100 bodů odemknete jednu úroveň sezónní odměny (odměnu lze odemknout zase a opět za diamanty). Takovýchto úrovní je v každé sezóně 40 a mnoho z těchto úrovní si můžete vybrat odměnu ve formě předmětu. A pokud jste při penězích, můžete si zaplatit Superpass, který vám umožní získávat odměny z druhé řady - těchto odměn je zde o mnoho více a jsou daleko hodnotnější. Bohužel zaplacení Superpassu stojí 19.99 dolarů.

screenshot_20210808-125256.png

screenshot_20210808-125305.png

Nákup prvků v obchodě s ordinacemi (SHOP) je okamžitý. Tyto prvky mohou velmi ovlivnit děj hry, protože stanovují váš Greening StatusWarmth Status a nebo ovlivňují náladu, či žízeň pacientů. Mnoho prvků z obchodu vyžadují údržbu, která stojí peníze. Nakonec jsou zde speciální prvky, které stojí diamanty, ale jejich efekt je opravdu znatelný (Uncarved Statue zvyšuje Ability a Efficiency v celé nemocnici o 20%). Jsou zde také lavičky, na které se pacienti mohou posadit. Tyto lavičky pomáhají udržovat náladu pacientů (MOOD), ale upozorňuji, že pokaždé, když se pacient půjde posadit ztrácíte čas. Pacient totiž musí dojít k židli, posadit se a pak teprve jít do potřebné ordinace - já osobně lavičky nepoužívám VŮBEC.

screenshot_20210808-125138.png

Ve hře se můžete přidat do unie (Union), která funguje jako aliance hráčů. Pokud jste členem unie, pak můžete pacienty, které nezvládnete vyléčit, jednoduše nabídnout spoluhráčům. Jim se pak v chatu unie objeví možnost přijmout pacienta a vyléčit ho za vás. Počet pacientů, které můžete poslat spoluhráčům je omezený. Je zde možné se spojit s ostatními hráči, účastnit se turnaje (Medicine Tournament), ve kterém je možné splašit spoustu itemů plněním časově omezených úkolů. Pokud vaše unie splní dostatek úkolů a získá potřebný počet turnajových bodů, pak se vám zpřístupní různé odměny. Účastí turnajů unií lze získat obrovské odměny ve formě diamantů - ale to by vaše unie musela dosáhnout vysokého skóre k zařazení do turnajového žebříčku (Unie umístěná na 1. místě získává 1500 diamantů - ty jsou pak rozděleny mezi všechny hráče unie). Každý hráč může přijmout omezený počet úkolů, takže je třeba vybírat si úkoly, které můžete zvládnout - na každý úkol máte totiž omezený čas. V unii lze zvyšovat příspěvky (Contribution) plněním turnajových úkolů nebo investováním diamantů. Zvyšování úrovně výsad unie navyšuje mnoho atributů nemocnice - denní počet pacientů, možný počet předaných pacientů, denní počet pacientů s dodatečnými příznaky, počet zkušeností získaných z pacientů pro úroveň nemocnice, počet zkušeností získaných z pacientů pro úroveň zaměstnanců a procentuální bonus k základní Ability zaměstnanců.

screenshot_20210808-125320.png

screenshot_20210808-125329.png

Každý den je možné přijmout 3 pohotovostní případy. Jde o to, že do nemocnice přijde určitý počet pacientů s jedním druhem choroby. Za léčbu těchto pacientů získáváte peníze a velký počet zkušeností. Na léčbu těchto pacientů máte však omezený čas. Pokud ale vyléčíte všechny pacienty z případu, dostanete nějakou odměnu navíc. Každý případ lze zopakovat za 10 diamantů, nebo pokud se vám podaří získat Emergency Voucher, můžete obnovit všechny 3 případy - obnovení vám nahodí zase 3 náhodné typy nemocí, které lze přijmout.

screenshot_20210808-125337.png

Dále jsou ve hře výzvy (Challenge Mode), ve kterých lze každý den získat bonusovou truhlu. K jejímu získání je ale potřeba splnit danou výzvu. Tyto výzvy jsou stále stejné, ale denně lze přijmout jen 4 výzvy (5 pokud shlédnete reklamu). Výzvy můžete opakovat dokud máte možnost a odměny jsou vždy stejné (jsou zde vždy 3 odměny, které získáte podle toho, za jaký čas výzvu splníte). Pokud splníte výzvu na 3 hvězdičky, získáte truhlu, která obsahuje náhodnou odměnu stanovenou úrovní splněné výzvy.

screenshot_20210808-125349.png

Každý den chytáte úkoly (Daily Quest), za jejichž splnění získáte peníze a zkušenosti navíc. Je možné mít pouze 3 úkoly najednou a na jejich plnění dost záleží. Tyto úkoly se obnovují v omezeném počtu úkolů za den.

Dále jsou ve hře hlavní úkoly (Main Quest), které plníte tak nějak průběhem hry. Za každý splněný hlavní úkol dostáváte další odměny ve formě zkušeností, peněz, předmětů, run nebo voucherů. Na těchto úkolech taktéž dosti záleží.

screenshot_20210808-125401.png

Je zde mnoho každodenních odměn za přihlášení (Daily Login). Každý den můžete získat jednu odměnu za přihlášení - pokud se nepřihlásíte, odměny se nemění (vybíráte je postupně za každé první přihlášení za daný den).

Ve hře si můžete zatočit kolo štěstí (Lucky Spin) a získat náhodný bonus. Bonusy činí peníze, předměty pro personál, runy, vouchery a jednorázové předměty. Každý den dostanete možnost jednoho zatočení - další točení stojí diamanty. Každý den můžete jednou kolo štěstí resetovat a změnit tak jeho nabídku. Ve hře je možné získat Luck Spin Voucher, za který je možné znovu zatočit.

screenshot_20210808-125413.png

Navíc se ve hře nachází garáž (Garage), ve které je možno mít až 10 vozidel. Každému vozidlu je možno přidělit povinnost vozit pacienty. Buďto může vůz vozit všechny, nebo pouze určité pacienty. Vybrat si můžete buďto vyléčené pacienty nebo pacienty, které jste vyléčit nezvládli. Každé vozidlo ale stojí diamanty - a ne zrovna málo. Podle mě se ale jedná o investici, která se může dost vyplatit - vozidla vydělávají penízky navíc.

screenshot_20210808-125421.png

Také je třeba zmínit, že je na mapě nemocnice i obchod (SHOP), ve kterém lze nakupovat doplňky hry. Jsou jimi designy nemocnice (Scene) - změní vzhled nemocnice a jejího okolí, hosti nemocnice (Guest) - inspektor (inspektor se jednou za čas projde vaší nemocnicí a posoudí ji - čím vyšší ohodnocení, tím vyšší peněžní odměna) a zloděj (jednou za čas vám v nemocnici prochází zloděj, který okrádá pacienty - jeho chycení taktéž obnáší odměny), asistenti (Assistant) - SAM BROTHERS, kteří mají nesrovnatelnou účinnost pro úklid nepořádku... a jako poslední lze zakoupit jednu krabici (Equipment Chest) a získat tak náhodný předmět. Scény, hosti, asistenti a krabice s vybavením stojí diamanty nebo přímo peníze. Krabice s vybavením jsou jen jednorázové, kdežto scény, hosti a asistenti jsou už natrvalo.

screenshot_20210808-125429.png

Nakonec je na mapě nemocnice obchod se speciálním personálem (Elite Shop). Zde je možno najmout si zaměstnance se speciální dovedností a s daleko vyššími vlastnostmi (Ability a Efficiency). Každého zaměstnance lze najmout jen jednou a jejich nájem stojí opravdu hodně diamantů - je to opravdu drahé.

screenshot_20210808-125440.png

Každý den můžete získat až 10 diamantů za sledování reklam.

 
 

HESLO PRO PŘÍSTUP

Pokud chcete své heslo pro přístup k neveřejnému obsahu, kontaktujte mě na facebooku nebo emailem. www.facebook.com/AntalasN

Nobires@seznam.cz


QR CODE FOR DONATE

Skrze tento QR kód se můžete podílet na vedení tohoto webu - částkou 1, 2 nebo 5 korun.

Děkuji Vám!

PAYPAL QR CODE


Přihlásit se k odběru



Návštěvnost

Online: 1
Celkem: 182504
Za měsíc: 7397
Za den: 463