Jdi na obsah Jdi na menu
 


Heroes of Might and Magic 5 (PC Game)

Velice rozšířená tahová strategie s prvky RPG.

article preview

Heroes of Might and Magic je velmi známá hra. Jedná se o tahovou strategii s prvky RPG.

Na začátku hry se na mapě nachází váš hrad a jeden hrdina příslušné rasy. S tímto hrdinou se pak pohybujete po mapě.

Každý hrdina může mít u sebe 7 různých jednotek v neomezeném množství. Jednotky se najímají v hradu. Každá rasa má své specifické jednotky a jednotky samotné mohou mít speciální vlastnosti nebo schopnosti. Jednotky však nejsou neomezené. Jejich nárůst probíhá vždy první den v týdnu a je závislý na budovách v hradu. Aby měl hrdina jednotky ve své armádě, musí je osobně vyzvednout v hradu nebo mu je musí předat jiný hrdina. Každou jednotku lze vylepšit (v datadisku TRIBES OF THE EAST jsou k výběru 2 vylepšení jednotek - každé vylepšení dává jednotkám jinou vlastnost nebo schopnost).

Každý hrdina začíná na úrovni 1 a má svou specializaci. Specializace zahrnuje schopnost nebo vlastnost, která ovlivňuje hru. Hrdina získává zkušenosti v soubojích v závislosti na poražených jednotkách. Když hrdina postoupí na vyšší úroveň, dostává jeden z bodů atributů a je mu umožněno naučit se novou dovednost nebo schopnost - viz. SKILL WHEEL. Každý hrdina má také svou speciální dovednost a schopnosti závislé na jeho rase.

Hrdinové se mohou učit různá kouzla. Některá kouzla jsou použitelná v souboji, jiná na mapě. Kouzla se hrdina může naučit při návštěvě přátelského hradu, ve kterém je postavena Věž Kouzel. Kouzla se může naučit také ze speciálních budov na mapě, nebo pokud umí schopnost Mystická intuice, může se učit kouzla, která na něj použije nepřítel. Pokud umí schopnost Učitel, může naučil svá kouzla jiného hrdinu. Hrdina se může učit kouzla první úrovně bez potřeby umět odvětví magie. Pro vyšší úrovně kouzel však musí umět dovednosti podle druhu kouzel (Magie temnoty, magie světla, magie vyvolávání, či destruktivní magie).

Heroes 5 kniha kouzel

Každá rasa má svou speciální dovednost a s ní i speciální schopnosti, které se lze naučit při pokročení na další úroveň. Každá rasa má svou ultimátní schopnost, které lze dosáhnout pouze správným vybíráním ostatních dovedností a schopností a jejich správným kombinováním. Každá dovednost nebo schopnost, kterou se hrdina naučí, již nelze změnit!

Ve hře se nachází mnoho artefaktů. Každý artefakt má nějakou vlastnost, kterou hrdina obdrží, když má artefakt ,,nasazený". Každý hrdina může používat 9 artefaktů - Helmice, Náhrdelník, Kyrys, Plášť, Boty, Zbraň, Štít a dva Prsteny. Počet artefaktů v hrdinově inventáři je neomezený. Artefakty bývají střeženy nějakými neutrálními jednotkami. Když hrdina porazí jiného hrdinu v souboji (NESMÍ VŠAK UTÉCT), pak převezme všechny artefakty, které měl poražený u sebe (Nejen ty nasazené, ale všechny).

Heroes 5 inventář

Pohyb hrdiny po mapě je omezen jeho pohybovými kroky. Vzdálenost, kterou může hrdina cestovat je závislá také na terénu, po kterém hrdina kráčí (po trávě hrdina urazí větší vzdálenost, než třeba ve sněhu). Hrdina může dosáhnout bonusu pohybových bodů, pokud umí dovednost LOGISTIKA a s jejími schopnostmi. Může také získat bonus k pohybu, pokud navštíví na mapě budovu Stáje (tento bonus platí vždy do konce týdne, pak musí hrdina opět navštívit nějakou stáj).

Heroes 5 mapa

Každý hráč má hrad, ve kterém může najímat bojovníky a stavět budovy. Každý den smí hráč postavit jednu budovu v každém městě. Ve hře jsou budovy, které jsou pro všechny rasy stejné a budovy specifické pro danou rasu.

heroes-mesto.png

Ve hře se nachází 7 druhů surovin. Jsou jimi Zlato, Dřevo, Kameny, Drahokamy, Síra, Rtuť a Krystaly. Suroviny se nachází různě na mapě a jsou jednotné pro každého hráče (Nezáleží na tom, který hrdina je sebral). Suroviny lze také těžit v dolech, které musí taktéž zabrat hrdina. Hrdina může v dole nechat jednotky, které je budou bránit když je chce zabrat hrdina protivníka.

Na mapě lze najít truhlu s pokladem, která nabídne vždy náhodné množství zlata, či zkušeností, které získá hrdina, který truhlu sebral. V truhlách se mohou nacházet i artefakty!

Když dojde k souboji, má hráč možnost rozmístit své jednotky na bojiště (pokud umí schopnost TAKTIKA, zvětšuje se oblast k rozmístění jednotek). Při zahájení souboje záleží na iniciativě jednotek. Podle ní jsou jednotky (všechny jednotky v souboji) zařazeny do ABT. Jednotky s vyšší iniciativou jdou na tah dříve a častěji. Většinou bitvu začíná hráč, který souboj vyvolal (hráč, který je útočníkem). V souboji také záleží na morálce hrdiny a samotné jednotky. Ta může mít za důsledek, že jednotka dostane tah navíc. Když jsou poraženy všechny jednotky hrdinovy armády, hrdina umírá a již se v dané hře neobjeví! Je možné však z boje utéct. Když hrdina hráče uteče z boje, může být znova najat v kterémkoli hráčově hradu. POZOR na artefakt OKOVY POSLEDNÍHO MUŽE (Shackles of the Last Man), který brání možnosti utéct z boje!

Heroes 5 souboj

Hrdina může vlastnit až 3 válečné stroje (Katapult k dobývání hradu má každý hrdina automaticky). Jsou jimi Balista, Stan první pomoci a Vozík se střelivem. Tyto válečné stroje mohou ovlivnit průběh celé bitvy. Jejich vyšší účinnost způsobuje dovednost VÁLEČNÉ STROJE, kterou se může hrdina naučit při postoupení na vyšší úroveň. Schopnosti, které s sebou nese dovednost VÁLEČNÉ STROJE, mohou válečným strojům přidat vlastnost a umožňuje hráči stroje ovládat.

Na mapách se nachází mnoho budov a prvků, které ovlivňují hru. Jsou jimi například Stáje, které přidávají hrdinovi body pohybu, Aréna, která natrvalo přidá hrdinovi +2 k útoku nebo obraně nebo Dolmen vědění, který dá hrdinovi 1000 bodů zkušenosti, apod.

Když jsou dobyty všechny hrady hráče a je zabit jeho poslední žijící hrdina, hráč prohrává.

 

VEŠKERÉ INFORMACE O HŘE NALEZNETE

ZDE button

 
 

HESLO PRO PŘÍSTUP

Pokud chcete své heslo pro přístup k neveřejnému obsahu, kontaktujte mě na facebooku nebo emailem. www.facebook.com/AntalasN

Nobires@seznam.cz


QR CODE FOR DONATE

Skrze tento QR kód se můžete podílet na vedení tohoto webu - částkou 1, 2 nebo 5 korun.

Děkuji Vám!

PAYPAL QR CODE


Přihlásit se k odběru



Návštěvnost

Online: 4
Celkem: 182537
Za měsíc: 7352
Za den: 417